Piirikokoustiedotteet:

 

Keskustan Pirkanmaan piiri ry                                                                                Tiedote            

www.pirkanmaankeskusta.fi

 

Pirkanmaan Keskustan vuosikokous 2016 pidettiin Ylöjärvellä                                                                          

Aika                   2.4.2016

Paikka               Ylöjärven kaupungintalon valtuustosali

Läsnä                 Kokouksen osanottajat: viralliset 62, muut ilmoittautuneet 19, sekä Pirkanmaan Keskustan kansanedustajatrio Mikko Alatalo, Pertti Hakanen ja Arto Pirttilahti sekä Keskustan puoluevaltuuston pirkanmaalainen puheenjohtaja Jouni Ovaska.

Kokouksen vieraina Keskustan kansanedustajat Katri Kulmuni ja Anne Kalmari, jotka ovat molemmat ehdolla puolueen varapuheenjohtajiksi sekä Keskustan viestintävastaava Mari Kokko joka on Jouni Ovaskan vastaehdokas Keskustan seuraavaksi puoluesihteeriksi.                          

Piirin vuosikokouksen avaussanoissa piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen painotti Keskustan olevan hallituspuolueista ainoa, jonka kannatus on nyt korkeampi kuin vuosi sitten eduskuntavaaleissa. Koskinen  muistutti keskustalaisia puheessaan kuntavaaleihin valmistautumisen tärkeydestä, keskusta tarjoaa uusille ehdokkaille sekä äänestäjille vahvan vaikutuskanavan. Ehdokashankinta on juuri nyt ajankohtaista ja lisäksi piiri järjestää yhdistyksien toimintaa tukevaa koulutusta keväällä ja syksyllä. Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto toi kokousväelle kaupungin toivorikkaan tervehdyksen; Ylöjärvellä saatiin edellisenä vuonna aikaan kuntataloudessa jo lähes nollatulos ja velanottokehitys aiotaan pitää hallinnassa, joten Ylöjärven tulevaisuuden näkymät ovat kannustavia. Kokouksen puheenjohtajana toimi Ylöjärven Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja  Pekka Hietaniemi ja sihteerinä toiminnanjohtaja Jaana Viilo, piirin varapuheenjohtaja Tuukka Liuhan avustamana.

Kokouksen kannanottotyöryhmä valmisteli kannanoton jossa piiri tukee vahvasti Jouni Ovaskan ehdokkuutta Keskustan puoluesihteeriksi sekä toisen kannanoton Sote-ratkaisun edistymisen puolesta. Ohessa otteet teksteistä, jotka ovat luettavissa kokonaisuudessaan kohdasta piirin kannanotot: www.pirkanmaankeskusta.fi

Pirkanmaan Keskusta: Ovaska puoluesihteeriksi Keskustan Pirkanmaan piiri esittää puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaskaa puoluesihteeriksi. Lauantaina Ylöjärvellä kokoontunut piirikokous ilmaisee tukevansa Ovaskaa ja lähtevänsä innokkaasti tekemään kampanjaa kohti Seinäjoen puoluekokousta. Samalla piiri kannustaa kunnallisjärjestöjään osallistumaan yhteiseen projektiin ja toteaa käsillä olevan erityislaatuisen tilanteen: Pirkanmaan piirillä on oma puoluesihteeriehdokas.

Pirkanmaan Keskusta kannustaa pitämään kiinni sovitusta maakuntamallista Keskustan johdolla hallituksessa aikaansaatu ratkaisu maakuntapohjaisesta SOTE- ja aluehallintomallista on tasapainoinen tulos pitkästä prosessista. Se turvaa riittävät resurssit palvelujen järjestämiselle alueilla ja vahvistaa lähipalveluja yhdistämällä eri toimintoja saman tuottajan toimipisteisiin. Samalla se mahdollistaa maakuntavaaleihin perustuvan demokraattisen päätöksenteon maakunnallisissa palveluissa. Siinä kansanvalta toteutuu suoremmin ja tasapuolisemmin maakunnan asukkaille kotikunnan koosta riippumatta verrattuna nykyisiin kuntayhtymiin.

Kannanotto sekä muuta kokousmateriaalia on luettavissa myös piirin nettisivuilta:

http://www.pirkanmaankeskusta.fi/37

Otoksia Piirikokouskeskustelusta

Puoleen viestintäpäällikkö Mari Kokko painotti puheessaan keskustan merkitystä yhteiskunnallisena vaikuttamiskanavana. Osallistuminen ja intohimo tekemiseen on tärkeää; keskustalaiset ovat yhdessä se moottori ja polttoaine.

Kansanedustaja Anne Kalmari korosti mm. keskustan arvopohjaa ja yhdessä tekemisen kasvavaa merkitystä. Biotaloudesta ja kotimaisesta ruoasta Anne muistutti, että ne ovat suomalaisille sydämen asia. Politiikassa on nyt aika viedä linjauksia maaliin, jotta näkyvää kehitystä saadaan aikaan.

Puoluevaltuuston pj, erityisavustaja Jouni Ovaska kertoi, että jo edellisenä päivänä jännitti, vaikka nyt saapuikin puhumaan juuri omalle kasvattajapiirilleen. Jouni pyysi puheessaan Pirkanmaan keskustalaisten tukea yhteiselle matkalle kohti kesäkuista puoluesihteerin valintaa Seinäjoella – ja sai koko salin raikuviin taputuksiin. Jounin sanoihin on kokousväen helppo yhtyä, keskustassa halutaan erityisesti olla mukana siksi, että vaikutetaan ja puhutaan kunnon politiikkaa. Keskusta saisi Jounista puoluesihteerinä toimintaa uudistavan, kenttää kiertävän ja kuuntelevan sanansaattajan ja toteuttajan.

Kansanedustaja Katri Kulmuni muistutti henkisen hyvinvoinnin tärkeydestä – Keskusta on ja tulee aina näyttämään ihmisyyttä, Keskustaa tosissaan kiinnostaa miten saadaan Suomessa 400 000 ihmiselle töitä- se on tämän ajan köyhän asian hoitamista ja tulevaisuususkoa. Katri painotti järjestötyön osalta mm. Keskustan koulutuksien järjestämistä maakunnissa, lähellä ihmisiä.

Pirkanmaan kansanedustajien Mikon, Pertin ja Arton yhteistyö toimii hyvin, jokaisella on omat vahvuudet ja lisäksi tukevat toisiaan. Kansanedustajistamme Mikko Alatalo valotti kokousväelle Posti- ja liikenneasioita, kuten Vr:n tilannetta, Arto Pirttilahti korosti mm. Team Finlandin toiminnan tehostamista ulkomaan kaupan elvyttämiseksi ja Pertti Hakanen valotti puoluehallituksen päätöstä avata Seinäjoen puoluekokouksessa Keskustan presidenttiehdokkuus. Pertti totesi, että MTK:n traktorimarssi oli tärkeä herättäjä ja viesti tuli nyt vahvana myös kuluttajapintaan. Tärkeää onkin nyt pitää yhdessä huoli siitä, että suomalaisten ruokapöydissä on entistä enemmän kotimaassa tuotettua ruokaa, jotta taataan jatkossakin edellytykset kotimaiselle ruoantuotannolle.  puheenvuorot virittivät hyvän ja runsaan kokousväen keskustelun.

Vaaliasiat- Kohti kuntavaaleja 2017

Piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen kävi läpi piirin valmistautumista vuoden 2017 kuntavaaleihin, piirin ja puolueen yhteistyössä luotsaama järjestöväen Kuntavaalikoulutus keräsi maaliskuussa Lempäälään jo laajan joukon aktiiveja suunnittelemaan tulevaa. Ehdokashankinta on useassa kunnallisjärjestössä käynnistynyt ja piirikokouksessa saimme heti uusia kuntavaaliehdokkaita. Myös Keskustan puoluevaltuustoon vuosikokouksessa valittiin Pirkanmaalta 8 varsinaista ja 8 varajäsentä. Pirkanmaan Keskustan edustajamäärä kasvoikin nyt yhdellä hyvän vaalituloksen ja kannatuksen kasvun myötä. Pirkanmaan piiri esittää Seinäjoen puoluekokoukselle puoluevaltuuston jäseniksi valittavan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi: Pertti Hakanen, Sastamala, Riitta Koskinen,Ylöjärvi, Suvi Mäkeläinen, Urjala, Tuukka Liuha,Lempäälä, Tuula Jokinen, Nokia, Reijo Koskela,Virrat, Marjo Mäkinen-Aakula, Orivesi ja Pauli Haapaniemi, Ikaalinen.

Luottamushenkilöiden toimintaselostukset, evästykset kokouksiin lähteville ja maakuntapoliittiset kysymykset.

Marjo Mäkinen-Aakulan kertoi kokousväelle seutuhallituksen kuulumiset. Piirin varapuheenjohtaja Tuukka Liuha valotti kokousväelle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin uutisia ja Riitta Koskinen kertoi Tuomi Logistiikka Oy:n uutena varapuheenjohtajana vastaperustetusta yhtiöstä ja sen tulevasta toiminnasta sekä edellisen puoluevaltuuston terveiset.

Aloitteet ja lausunnot

Jäsenyhdistysten tekemiä aloitteita ei ollut. Kokouksessa todettiin, että Pirkanmaan Keskusta esittää puolueelle: Jouni Ovaskan valintaa Keskustan puoluesihteeriksi ja lisäksi, että pirkanmaalaiset keskusta-aktiivit, tamperelainen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja lempääläläinen Hannu Kopola valitaan Seinäjoen puoluekokouksessa Keskustan kunniajäseniksi mittavista ansioistaan järjestössä.

 

Toimintakertomukset 2015 Piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo esitteli Keskustan Pirkanmaan piirin toimintakertomuksen vuodelta 2015, jonka vuosikokous hyväksyi lisäten, että Keskustan vaalivoitto oli ohjelmasisällön ja aktiivisten keskustalaisten yhteisen vaalityön tulosta ja josta voimme olla kiitollisia äänestäjillemme. Keskustalla on vahva kansan mandaatti johtaa Suomen kunnostusta.

Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus sekä vastuuvapaus tilivelvollisille

Toiminnanjohtaja esitteli piirin tilinpäätöksen,tilintarkastuskertomuksen ja piirin puheenjohtaja luki toiminnantarkastuskertomuksen edelliseltä tilikaudelta 2015. Tilinpäätös hyväksyttiin ja vahvistettiin esitetyn mukaisena ja myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille.

Jäsenhankinta

Keskustan kannatus on jälleen kasvussa ja olemmekin pääministeripuolueena lisäksi myös Suomen suurin puolue. Keskusta on avoin, ratkaisukeskeinen ja rohkea kansanliike joka kutsuu mukaan uusia ihmisiä vaikuttamaan ja laittamaan yhteistyössä Suomea jälleen kuntoon. Pirkanmaan Keskustan jäsenmäärä kääntyikin kasvuun toimintavuoden 2015 aikana.   

Kiitokset & evästykset

Vuosikokouksessa kiitettiin runsaasta osallistumisesta jäsenistöä sekä piirin kokoukseen saapuneita vaikuttavia puhujavierailijoita huomioitiin pirkanmaalaisilla luomutuotteilla ja oma puoluesihteeriehdokas Jouni Ovaska sai evästyksekseen matkalaukullisen luomua ja lähiruokaa kiertääkseen energisenä ympäri Suomea kevään puhujamatkoilla. Seinäjoen puoluekokoukseen matkaakin sitten kesäkuulla suuri ja innokas joukko Pirkanmaan keskustalaisia äänestämään omaa ehdokasta puoluesihteeriksi!

 

 

Jaana Viilo, toiminnanjohtaja

Pirkanmaan Keskusta

jaana.viilo@keskusta.fi

040 767 3419

Näsilinnankatu 23 A 1, 33210 Tampere

www.pirkanmaankeskusta.fi

 

 

Pirkanmaan Keskusta – Yhteistyöllä tuloksia!

 

 

 

 

Keskustan Pirkanmaan piiri ry                                                                                Tiedote            

www.pirkanmaankeskusta.fi

 

Vuosikokous 2015 Pälkäneellä                                                                               

 

Aika                   16.5.2016

Paikka               Aitoon Honkala, Honkalantie 4

Läsnä                 Mirva Kittilä, puheenjohtaja

                      Jaana Viilo, sihteeri

Muut osanottajat: viralliset 39, muut ilmoittautuneet 4, Läsnä oli myös muita kokouksen seuraajia, jotka eivät käyneet ilmoittautumassa ja lehdistöä.                                  

Piirin vuosikokouksen avaussanoissa piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen muistutti keskustalaisia pitämään Alkiolaisen köyhän asian esillä myös tiukan talouskurin aikoina. Kokouksen puheenjohtajana toimi Pälkäneen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Mirva Kittilä ja sihteerinä piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo. Pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Timo Kulmala ja Jarkko Luukkanen.

Kokouksen kannanottotyöryhmänä toimi Monica Lamberg, Tuukka Liuha, Minna Sarvijärvi ja Jouni Ovaska, jotka valmistelivat kannanoton kohtuuhintaisten asumisvaihtoehtojen puolesta, joka julkaistiin mm. Suomenmaassa. Kannanotto sekä muuta kokousmateriaalia on luettavissa myös piirin nettisivuilta.

Keskustelu piirihallituksen esittämästä teemasta

Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja ja hallitusneuvottelija Jouni Ovaska valotti kokousväelle Smolnassa käytäviä hallitusneuvotteluja verraten niitä tiiviydessään seurakunnan leirillä oloon. Päivät ovat pitkiä ja työntäyteisiä. Hallitusneuvotteluja vetävällä Juha Sipilällä on tehokas ote, tavoitteena on keskustalainen kompromissi; esimerkiksi Natoselvitys tehdään tutkinen edut ja haitat, yhteiskuntasopimustyötä jatketaan. Neljän miljardin sopeutustyö tulee koskemaan monia suomalaisia, kuitenkin niin, että köyhille kohtelu on pehmeämpää. Koulutus - ja kehitystyö ovat menestyksen avaimia, Vuonna 2025 Suomi tulee olemaan uudistuva, välittävä ja turvallinen.

Pirkanmaan Keskustan tuore kansanedustaja Pertti Hakanen toi terveiset kokoukseen Arkadianmäen lisäksi aamuiselta käynniltään Kangasalan markkinoilta jossa keskustalaiset mukana. Pirkanmaan kansanedustajien Mikon, Pertin ja Arton yhteistyö toimii hyvin, jokaisella on omat vahvuudet ja lisäksi tukevat toisiaan. Pertillä on nyt alkuun mm. talous- ja suuri valiokunta. Kaikilla 19 pirkanmaalaisella kansanedustajalla on vahva pyrkimys ajaa yhdessä Pirkanmaan etua. Tiehankkeista varsinkin 3- ja 9-tie ovat kärjessä. Pertti korosti puheessaan kuinka hienoa on, että meillä on nyt Jouni pirkanmaalaisena hallitusneuvotteluissa. Maataloussektorin kriisitietoisuus ja normienpurku ovat nopeita käytännön toimia vaativia kysymyksiä. Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila oli kertonut 17 tuottajavieraan käynnistä luonaa, kertoma oli ollut korutonta. Tärkeää onkin nyt pitää yhdessä huoli siitä, että suomalaisten ruokapöydissä on entistä enemmän kotimaassa tuotettua ruokaa. Myös jätevesiasetus vaatii asiallista tutkiskelua, sillä siihen on tehty jo isoja investointeja. Jouni ja Pertti rohkaisivat kaikkia ottamaan heihin yhteyttä, kun mieleen tulee eteenpäin vietäviä asioita. Molempien puheenvuorot virittivät hyvän ja runsaan kokousväen keskustelun.

Vaaliasiat

Piirin -ja vaalityöryhmän puheenjohtaja Riitta Koskinen kävi osuudessa läpi Pirkanmaan eduskuntavaalitulosta ja Pirkanmaan Keskustan vaalityötä piirin alueella. Aiheesta käytiin myös laaja keskustelu jossa nousi kaupunkistategian merkitys tulevaisuudessa. Vaalien jälkeen piiri järjestikin kansanedustajille ja ehdokkaille kiitostilaisuuden jossa myös käytiin vaalityötä läpi ja kirjattiin kehitysehdotukset.

Luottamushenkilöiden toimintaselostukset, evästykset kokouksiin lähteville ja maakuntapoliittiset kysymykset.

Sihteeri Jaana Viilo luki Marjo Mäkinen-Aakulan kokoukselle lähettämän viestin seutuhallituksen poiminnoista. Piirin varapuheenjohtaja Tuukka Liuha valotti kokousväelle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuulumisia ja Riitta Koskinen kertoi puoluevaltuuston vaalien jälkeiset tunnelmat.

Aloitteet ja lausunnot

Jäsenyhdistysten tekemiä aloitteita ei ollut. Tehtiin piirikokouksen aloite puoluehallitukselle Keskustan kaupunkityöhön panostamisen puolesta. Tärkeää on tavoittaa nyt Pirkanmaalla Keskustaa äänestäneet uudet mahdolliset kannattajat, sillä kuntavaalit ovat kevällä 2017.

Toimintakertomukset 2014 Piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo esitteli Keskustan Pirkanmaan piirin toimintakertomuksen vuodelta 2014, jonka vuosikokous hyväksyi.

Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus sekä vastuuvapaus tilivelvollisille

Toiminnanjohtaja esitteli piirin tilinpäätöksen,tilintarkastuskertomuksen ja toiminnantarkastuskertomuksen edelliseltä tilikaudelta 2014. Tilinpäätös hyväksyttiin esitetyn mukaisena, myös tilinpäätös vahvistettiin ja myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille.

Jäsenrekisteri- ja organisaatiotalkoot, jäsenhankinta ja kannatusmaksukeräys                 

Piirissä on menossa edelleen jäsenhankintakisa, jossa piirihallitus palkitsee vuoden 2015 lopulla kolme parasta, uusia jäseniä hankkinutta aktiivia. Jäsenrekisterin päivitys jatkuu vuoden 2015 aikana. Kannustamme jäsenistöä maksamaan myös kannatusmaksuja, jotta voimme uudistaa keskustalaista toimintaa Pirkanmaalla.

Kokouksen kannanotto tai tiedote

Päätettiin julkaista kokouksen kannanottona Pirkanmaan Keskustan vaatimus kohtuuhintaisten asumisvaihtoehtojen saamiseksi. Lehdistölle lähetettävä kannanotto perustuu osaltaan myös Pirkanmaan Keskustan kenttäväen vaaliohjelmaan 2015, jonka piirin varapuheenjohtaja Tuukka Liuha koosti piirin Suomi kuntoon- vaalitapahtumakiertueella saadusta palautteesta joka on myös luovutettu Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle ja puoluevaltuuston puheenjohtajalla Jouni Ovaskalle puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 25.4.2015.

Vuosikokouksessa lisäksi kukitettiin ja kiitettiin yhdessä vuosikokoukseen osallistuneita kansanedustajaehdokkaita: Monica Lamberg, Jouni Ovaska, Minna Sarvijärvi, Timo Hanhilahti, Pilvi Kärkelä ja Juha Kuisma sekä tuoretta kansanedustaja Pertti Hakasta.

Ehdokkaamme tekivät vaaleissa arvokasta yhteistyötä Keskustan menestyksen eteen. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä kohti seuraavia haasteita keskustalainen aatelippu korkealla hulmuten.                                                     Suomi kuntoon – Yhteistyöllä                                             

Piirikokoustiedote 11.4.2014

Piirikokoustiedote 16.11.2013

Piirikokoustiedote 19.4.2013

Piirikokoustiedote 17.11.2012

Piirikokoustiedote 20.4.2012

Piirikokoustiedote 10.12.2011

Piirikokoustiedote 20.11.2010

Piirikokoustiedote 7.11.2009

Piirikokoustiedote 15.11.2008